Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΜΥΔΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ

Συστατικά

* 1 διχτάκι μύδια φρέσκα

* 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (όχι πολύ)

* 3 ποτήρια του νερού κρασί άσπρο

* αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

* μαργαρίνη ή ελαιόλαδο

Οδηγίες

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μύδια, τα οποία αφήνουμε με το κέλυφος.

2. Σωτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη) μέχρι να ξανθύνει και προσθέτουμε τα μύδια.

3. Χαμηλώνουμε τη ......θερμοκρασία σε μέτρια, ανακατεύουμε τα υλικά μας απαλά να ενσωματωθούν καλά και αφήνουμε τα μύδια να ανοίξουν.(όσα μείνουν κλειστά τα πετάμε)

4. Ρίχνουμε το κρασί, μπόλικο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,λίγο αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν για 10 με 15 λεπτά.

5. Σερβίρονται ζεστά σε ατομικά μπολάκια με μπόλικη σάλτσα κρασιού και τρώγονται σαν βαρκούλες γεμισμένες με κρασάτη σάλτσα και κρεμμύδια.

ΜΥΣΤΙΚΟ: Είναι πανεύκολη και νόστιμη συνταγή. Καλή όρεξη.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny