Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΥΓΟΠΙΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ


Περιγραφή

Συστατικά

* 7 - 8 φύλλα χειροποίητα (πάντα)

* 12 - 15 αυγά καλά χτυπημένα

* 1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο μέσα στα αυγά ή ½ κιλό φρέσκο γάλα

* 1 ½ φλυτζάνι λάδι ή 1 φλ. λάδι και ½ φλ. βούτυρο (το προτιμότερο γιατί δίνει άρωμα).

* 1 κιλό τυρί σφήνα ή άλλο σκληρό χωριάτικο τυρί

Οδηγίες

1. Πλάθουμε τα .......
φύλλα και τα αφήνουμε να περιμένουν.

2. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα σ’ αυτά.

3. Χοντροκόβουμε το τυρί με το μαχαίρι.

4. Τοποθετούμε ένα φύλλο, το πιο μεγάλο, στο λαδωμένο ταψί ώστε να καλύψει και όλα τα τοιχώματα και για να κλειστεί όλη η πίττα μέσα.

5. Αλείβουμε με λάδι (και βούτυρο) το φύλλο καλά και με κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα αυγού και γάλακτος ενώ με το χέρι σκορπάμε χοντροκομμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι το τελευταίο φύλλο. Τότε γυρνάμε προς τα μέσα το αρχικό φύλλο και τοποθετούμε το τελευταίο γυρίζοντας και αυτό προς τα μέσα.

6. Το αλείβουμε με βούτυρο και αυγό ώστε να κάνει κρούστα, το ραντίζουμε με λίγο νερό και τρυπάμε με πηρούνι εδώ και εκεί.

7. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου προσέχοντας να κάνει πάτο η πίτα και να ξεχωρίσει από τα τοιχώματα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny