Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Πέτρινο βιολί

stone_violin
Το μοναδικό πέτρινο βιολί του κόσμου κατασκευά­στηκε από τον Σουηδό γλύπτη Lars Widenfalk και επιδείχθηκε σε έκθεση γλυ­πτών που διοργανώθηκε τον Αύγουστο στο Όσλο. Το βιολί κατασκευάστηκε ακολουθώντας πιστά τις γραμμές του Stradivarious και δεν είναι απλά ένα γλυπτό, αλλά ένα κανονικότατο βιολί. Μάλιστα ο βιολιστής Henning Kraggerud είχε τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητες του ασυνήθιστου βιολιού παίζοντας με αυτό μπροστά σε ένα μικρό ακροατήριο. Όπως μάλιστα δήλωσε:
«Έχει έναν εκπληκτικά όμορφο και μοναδικό ήχο.Περίμενα να έχει πιο μεταλλική χροιά, αλλά το αναπάντεχο ήταν ότι ακούγεται σαν ένα φυσιολογικό βιολί. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι ζυγίζει δύο κιλά, ενώ ένα φυσιολογικό βιολί ζυγίζει λιγότερο από 400 γραμμάρια. Επίσης
χρειάζεται καλή ακουστική».


Rc-Cafe
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny