Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Για να προετοιμαζόμαστε και εμείς

Πακέτο σκληρής λιτότητας στην Ιρλανδία


Ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λίνιχαν, θα παρουσιάσει τον δεύτερο "σκληρό" προϋπολογισμό μέσα σε ένα χρόνο(Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είχαν ήδη υποστεί μείωση μισθών 7%.) , αναμένεται να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για μισθούς κατά 1,3 δισ. ευρώ• να περικόψει τις υπηρεσίας υγείας• να περικόψει τις περισσότερες προνοιακές δαπάνες, εκτός από τις συντάξεις, κατά 3-4%, και να μειώσει και τον δικό του μισθό κατά περίπου 15%.

Την περασμένη εβδομάδα, συνδικάτα τα οποία εκπροσωπούν περίπου 250.000 δημοσίους υπαλλήλους προσφέρθηκαν τα μέλη τους να πάρουν 12 ημέρες άδεια άνευ αποδοχών ώστε να μην δεχθούν μειώσεις μισθών. Ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν απέρριψε την πρόταση.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny