Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ανένδοτος για την παραίτηση του ο Αλέκος Αλαβάνος

«Παραιτούμαι γιατί πονάω τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί δεν θέλω να με παρουσιάζουν ως καρεκλοκένταυρο» τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Αλαβάνος ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες στο βαθμό που του αναλογούν και εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ καθόριζε την πολιτική ατζέντα, ενώ τώρα το κάνει ο ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Αλαβάνος δήλωσε πως το 2007 ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζοντας την πολιτική του ατζέντα κατάφερε να έχει αυτή την άνοδο στα εκλογικά του αποτελέσματα, αυτό μετά όμως χάθηκε.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι του είχε ζητηθεί και από τον ΣΥΝ να παέι στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει ευροεκλογών.
Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι μετά από γόνιμη, διεξοδική και βαθιά πολιτική συζήτηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα κάλεσε τον Αλέκο Αλαβάνο για άλλη μια φορά να επανεξετάσει την απόφαση του για παραίτηση. Ο Γ. Μπανιάς έριξε μάλιστα στο τραπέζι μάλιστα την πρόταση να αναβληθεί η υποβολή της παραίτησής του για λίγες ημέρες, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα στις οργανώσεις του κόμματος, αλλά εκείνος επέμεινε στην αρχική του απόφασή.
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με διάκριτη ανάμεσα στους βουλευτές την ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του εγχειρήματος.
Η παραίτηση του Αλέκου Αλαβάνου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο κ. Αλαβάνος εμμείνει στην απόφαση του να παραιτηθεί...... θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής του νέου επικεφαλής, ο οποίος θα προκύψει μέσω συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά αναμένεται να ληφθεί υπόψη και η άποψη της Π.Γ. του ΣΥΝ αλλά και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επικρατέστερος για να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που ο Αλέκος Αλαβάνος παραιτηθεί εμφανίζεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη να ακούγεται επίσης. Το βουλευτικό του αξίωμα αναμένεται να αναλάβει η Νάντια Βαλαβάνη.
Ο Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας χθες την παραίτηση Αλαβάνου, είπε: «Δεν είναι η εικόνα του ΣΥΝ και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη η οποία αντιστοιχεί στις προσδοκίες, αλλά και στην αγάπη των ανθρώπων που επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ». «Είναι μια εικόνα που δείχνει διαλυτικά φαινόμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οδεύει προς διάσπαση», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny