Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Η Κρουαζιέρα που κατέληξε σε καραντίναι λόγω της γρίπης Α

Σχεδόν 800 επιβάτες και μέλη πληρώματος ισπανικού κρουαζιερόπλοιου που έχει αγκυροβολήσει στη Βενεζουέλα με τρία κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, θα τεθούν σε καραντίνα για μία εβδομάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Βενεζουέλας.

«Αυτό είναι εντελώς ψευδές, το πλοίο δεν έχει τεθεί σε καραντίνα», διέψευσε ωστόσο την ανακοίνωση αυτή εκπρόσωπος της ισπανικής εταιρείας Pullmantur στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Dream».

«Όπως προβλέπεται, το πλοίο συνεχίζει το δρομολόγιό του προς την κατεύθυνση (του ολλανδικού νησιού) Αρούμπα», που αποτελεί το σημείο από όπου αναχώρησε, σημειώνει η ισπανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τρία κρούσματα της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκαν μεταξύ των μελών του πληρώματος του πλοίου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Βενεζουέλας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι το πλοίο αγκυροβόλησε χθες, Τετάρτη, στο νησί Μαργκαρίτα της χώρας.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι συμπολίτες μας από τη Βενεζουέλα να τεθούν σε καραντίνα στα ανοιχτά», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών αυτών, σημειώνοντας ότι η Βενεζουέλα θα υποδεχθεί «τους επιβαίνοντες στο πλοίο, οι οποίοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις και αυτοί που κρίνεται αναγκαίο θα λάβουν την κατάλληλη ιατρική θεραπεία».

Η ίδια σημείωσε ότι θα εφαρμοστούν επίσης τα μέτρα ελέγχου και επίβλεψης που απαιτούνται για την πρόληψη της διάδοσης της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny