Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Κρητικά Λυχναράκια με γλυκιά μυζήθρα

Υλικά
Α Για την ζύμη
1200 gr αλεύρι
4 Αυγά
Ένα φλιτζάνι βούτυρο
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Ένα φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια Μπέικιν πάουντερ
2 Βανίλιες

Β Μυζήθρα (Ανθότυτρος) γλυκός

Ένα κιλό μυζήθρα
200 γρ ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
2 Βανίλιες
Μια κουταλιά βούτυρο
Μία κουταλιά μέλι
Ένα κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση
-Με τα υλικά της ζύμης ζυμώνουμε την ζύμη . Δεν πρέπει να είναι σκληρή.
-Ανακατεύουμε τα υλικά της μυζήθρας, να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
-Κόβουμε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και ανοίγουμε , με το χέρι , ώστε να γίνει στρογγυλό δισκάκι διαμέτρου 5-6 εκατοστά και 3-4 χιλιοστά πάχος.
-Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά από το μείγμα της μυζήθρας
-Ανασηκώνουμε γύρω γύρω το φύλλο σφίγγοντας, το να κάνει μυτούλες .
(Αυτό είναι το πιο δύσκολο)
-Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
-Αλείφουμε με κρόκο αυγού το επάνω μέρος
-Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (ΟΧΙ να καούν)

Σχόλιο: Είναι η παραδοσιακή συνταγή. Δοκιμάστε την και θα την φτιάχνετε συνέχεια. Δια χειρός Φάνη
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny